Almedalsveckan 2020 ställs in

Under onsdagen (2020-04-01) tog huvudarrangörerna det slutliga beslutet om att ställa in årets Almedalsvecka.

Under de senaste dagarna har situationen i vårt land ändrats och det läget som rådde när förra beslutet togs har ändrat sig. Beslutet togs av huvudarrangörerna i samråd med värden, Region Gotland och de åtta riksdagspartierna.

28 juni till 5 juli genomförs Almedalsveckan – världens största demokratiska plats för samhällsfrågor.

Personskydd almedalen

Genom sin öppenhet blir veckan en demokratifestival där alla som vill debattera samhällsfrågor har möjlighet att delta. Öppenheten och tillgängligheten under Almedalsveckan är unik både för Sverige och övriga världen.

Statsråd, politiker, företagsledare, journalister och företrädare från intresse- och religiösa organisationer träffas under veckan på tusentals evenemang spridda på flertalet arenor.

De kommer för att nätverka; när allt kommer omkring är praktiskt taget alla som du hoppas kunna ha en intressant konversation med också här. Deltagarna kommer att ta en paus från sina normala rutiner för att bygga nya kontakter och njuta av sommarstaden Visby.

För personskyddspersonalen utgör dock Almedalsveckan en rad utmaningar som är allt annat än avkopplande. För även om den övergripande säkerhetsnivån i allmänhet är exceptionellt hög i Sverige och särskilt i och runt Visby under Almedalsveckan, skapar det stora antalet skyddspersoner på ett och samma ställe i sig en risk som testar gränserna för beredskap och flexibilitet.

Vilket ansvar har du för din personal, dina gäster och dina aktieägare?


Personskydd
Kommer ni behöva livvaktsskydd till gäster, skyddsspaning på boenden eller överfallslarm att bära med er löser vi detta. Boka larmen och de finns på plats när ni kommer.

Personsäkerhetstransporter
Gäster som kommer in med privat- eller reguljärflyg möts på flygplatsen och tas till sina möten och tillbaka. Även eskorttjänster i samband med framträdanden.

Bevakning och övervakning
Vi erbjuder bevakning av dina evenemang och lokaler med väktare eller ordningsvakter. Behövs tillfälliga inbrottslarm, metalldetektorer eller väskröntgen löser vi även det.

Tekniskt skydd
Alla samtal är inte till för offentligheten. Vem använde lokalen innan dig? Tempest har kompetens på plats att genomföra sökning efter bl.a. avlyssningsutrustning.

Sjukvård
I det fall du vill ha sjukvårdspersonal på dina möten eller i dina lokaler är det någonting vi tillhandahåller.

Rådgivning
Kom i kontakt med Tempest 24/7 personal för rådgivning vid hot i Visby.

Resesäkerhet
Tempest Global Watch är ett enkelt men effektivt skydd för dig och dina medarbetare när ni är på resande fot. Global Watch ger dig möjlighet att snabbt veta var dina medarbetare befinner sig vid en kris, att snabb kontakta alla och säkerställa att alla får samma information. Allt genom vår app och uppkoppling till Tempest Security Operation Center (SOC).

Då trycket är högt under Almedalsveckan rekommenderar vi att du kommer in med din förfrågan så snart som möjligt. Tempest finns på plats och kan hantera alla de säkerhetsutmaningar som du och din organisation kan ställas inför.


Kontakt
Nicklas Durling
Mail: nicklas.durling@tempest.se

Kontakt
Lennarth Ädel
Mail: lennarth.adel@tempest.se

Länkar
Tempest Security AB (publ) lanserar Tempest Global Watch och Tempest Global Watch Core

Tempest