Tempest Security vidareutbildar Personskyddsväktare i TCCC (Tactical Combat Casualty Care)

Tempest Security har nu genomfört en tvådagars TCCC-utbildning på Katastrofmedicinskt Centrum i Linköping. TCCC-konceptet är ett evidensbaserat utbildningskoncept som fokuserar på att leverera livräddande sjukvård med enkla medel i komplexa miljöer som kan innehålla faror och hot.

Personskyddsväktarna har nu ytterligare verktyg att använda sig av i de situationer deras sjukvårdsförmågor behöver nyttjas.

”Det har varit mycket givande att utbilda detta team, de har nu ännu större möjligheter att leverera livsviktiga åtgärder i svåra lägen”säger TCCC Course Medical Director Johan Bogg, läkare med lång militär bakgrund från riskmiljöer.

”Att satsa på TCCC-konceptet är enligt min åsikt mycket viktigt i syfte att stå rustad mot de förhållandevis nya hotbilder och de typskador tex terrordåd och Pågående Dödligt Våld-incidenter medför” säger TCCC-instruktören Pontus Tännström, legitimerad sjuksköterska och Training Director för THB Medical Solutions AB.

”Vi är mycket nöjda med utbildningen, den är intensiv men också väldigt pedagogiskt upplagd med en jämn blandning av teoretisk kunskap och praktiska övningar” kommenterar Lennarth Ädel, Tempest Security Personskydd.

Tempest