Behovet av utredningar och bakgrundskontroller ökar

Utredningar och bakgrundskontroller är i dag en avgörande del av många affärer och rekryteringar. Tempest Security tillhandahåller utredningar och bakgrundskontroller som en del av verksamhetsområdet Särskilda Tjänster. Med ett omfattande team analytiker som stöd genomförs ett stort antal kontroller av både personer och organisationer varje år.

– Säkerhetsaspekten blir allt viktigare för många organisationer, säger Mikael Tärnlund, head of special Services. Vi bedömer att marknaden för utredningar och bakgrundskontroller växer snabbare än säkerhetsmarknaden i övrigt. Vår egen verksamhet har en mycket hög tillväxt och vi tar tydligt marknadsandelar.

Det handlar inte bara om bakgrundskontroller för topprekryteringar till stora bolag eller som en del av en omfattande due diligence vid omfattande förvärv, det är något även små och mellanstora organisationer har nytta av. Genom att arbeta i allt högre omfattning med skalbara och digitala tjänster kan vi erbjuda mer standardiserade undersökningar som täcker de mest avgörande säkerhetsfrågorna som många har. Det öppnar upp möjligheten för alltifrån skolor till att kunna garantera tryggheten för barnen genom att säkerhetspröva personal till förberedande utredningar i tidiga stadier för affärer som investmenbolag är intresserade av.

Det är få analyser eller utvärderingar som vi inte kan göra. Vi står tillhanda för det lokala svenska bolaget likväl som den globala koncernen. Behöver vi ytterligare stöd lokalt i delar av världen där vi inte är själva, har vi ett omfattande kontaktnät, avslutar Mikael.

Om du vill få reda på mer om hur vi kan stödja dig och din organisation, kontakt Zendry Svärdkrona, Operations Manager Investigations (Sweden) på zendry@gothiaprotection.se

Om Tempest Security AB (publ)
Tempest Security AB (publ) är ett av Sveriges snabbast växande säkerhetsbolag. Vi arbetar med långsiktiga relationer med både våra kunder samt medarbetare och ser oss som en partner till alla vi stödjer i säkerhetsfrågor. Våra lösningar anpassas efter kundens behov och vi står redo att hantera alla aspekter av våra kunders säkerhet, från bevakning med stationär personal eller rondbilar till personskydd, utredningar, bakgrundskontroller, säkerhetsinstallationer och service, larmcentraltjänster och mycket annat. Vi har vårt säte i Sverige och majoriteten av våra anställda finns här. Sedan 2017 är vi etablerade även i Storbritannien, Tyskland och Turkiet och sedan 2018 i Finland och Norge.

Tempest Security är noterat på Nasdaq First North sedan 6 december 2017. Arctic Securities är Tempest Securitys Certified Adviser.

Tempest